woensdag 26 juni 2013

High tea organiseren


Hallo lieve lezers!
Ik wil graag met een vriendin een high tea gaan organiseren. We willen graag 3 andere vriendinnen uitnodigen en dan zijn we dus met z'n 5en. Maar hoe gaan we dat regelen? Wist je dat een high tea in 3 gangen moet worden serveert? En wat moeten we in hemels naam maken?! Hier zal ik jullie helpen om een high tea te organiseren.

Allereerst moet je weten dat er dus 3 gangen zijn.
1) sandwiches en hartige hapjes
2) scones(dit is niet verplicht)
3) cake, koekjes en bonbons.
Dan heb je de thee. Je kan natuurlijk alleen groene thee serveren, maar volgens de etiquette serveer je earl grey of lady grey. Maar wie zegt dat je je daar aan moet houden? Uiteraard is het leuk om verschillende soorten thee te serveren en misschien wel een thee-ei! Je kan ook vragen of je gasten ieder 2 zakjes thee meenemen zodat je veel verschillende soorten hebt.

Als je het eten zelf regelt wil je natuurlijk dat er genoeg is! Dus is het slim om te bedenken hoeveel je ongeveer nodig hebt. Per gast is het slim om het volgende te bedenken:
1 persoon eet ongeveer:
4 tot 6 broodjes(ter grootte van een post it)
(1 scone)
Een stuk of 4-5 koekjes, 1 plak cake en een paar bonbons.
Zelf willen we chocolade fondue inbrengen. Wat dan lekker is is lange vingers. Zo'n pak is vrij goedkoop dus ben je niet te duur uit. Verder kun je met chocolade fondue fruit en marshmellows gebruiken.

Dan heb je het volgende: servies. neem kleine bordjes en als het kan: een etagère. Behalve dat het er super uitziet is het natuurlijk ook handig met ruimtegebrek.

Dan het gene waarmee het feest aankomt bij je vriend(inn)en: De uitnodigingen.
Stuur een uitnodiging naar de mensen die je wilt uitnodigen, ga helemaal los met creativiteit!
Zo kan je bijvoorbeeld een theezakje maken uit groenig papier met daarin een wit papiertje aan een koord met een klein labeltje eraan. Schrijf er alle info op zoals wanneer het is en hoe laat ze er moeten zijn.

Zorg dat alles op tijd klaar staat en heb vooral heel veel plezier!
xxxLisa
Heb jij al eens een high tea gehouden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hii, reageer hier even snel, dat vinden wij heel erg leuk! xx